14 Kasım 2010 Pazar

Karınca yumurtası kremi

Yazdır Yorum Gönder

'Karınca Yumurtası Kremi' diye bir şey var. Mehmet Ali Önel'in iddia ettiği gibi İran'dan ithal edilen yağ aslında bizim ayçiçeği yağımız.

Küçük şişelere konularak 'tüy dökücü krem' olarak kadınlara pazarlanmıyor. Yani kadınlar aldatılmıyor! Peki ortada müthiş bir yayıncılık skandalı var, buna nasıl göz yumdu anlışanlı gazetelerimiz?

Mehmet Ali Önel sordu ve bu kremi üretip, satan adam anlattı. Açık seçik hatta Önel ile dalga geçerek. "Ya Allah'ınızı severseniz siz bilmiyor musunuz bu işleri? Tabii ki açıktan para verdim ve Seda Sayan, Mesut Yar ve Nükhet Duru'nun programında karınca yumurtası kreminin reklamını yaptım. Hülya Avşar'ın tenis turnuvasına sponsor oldum, Helin Avşar reklamlarımda oynadı." Mehmet Ali Önel, adamın sözleri karşısında şok oldu. Sadece "Bu gizli reklama girer, nasıl olur" diyebildi.

Üretici firmanın karşısında iyice saf gazeteci duruma düşmemek için konuyu değiştirmek zorunda kaldı. Ertesi gün Seda Sayan, Hülya Avşar, Mesut Yar, Nükhet Duru'nun ortalığı karıştırmalarını bekledim. Açıklama yapar sandım. Hatta basın toplantılarını düzenleyip, "İddialar çok çirkin iftiradır.

Biz bu adamdan, programımıza çıkması için para almadık" demelerini yani... Yoo hiçbirinden ses gelmedi. İşi kapatmak ister gibiydiler. Üç gündür ortalık süt liman...

Tabii bu arada RTÜK'ün soruşturma başlatmasını olaya el koymasını da bekledim. RTÜK de galiba hâlâ uyuyor. Hiçbir gazetede tek satır yazı çıkmadı, kimse kılını bile kıpırdatmadı. Yazık oldu Mehmet Ali Önel'in cesaretine. Bu duyguyu iyi bilirim, çok yaşadım. Kurulu düzen seni öğütür. Oysa kadın programlarına katılan pek çok diyetisyen, falcı, üfürükçü, doktor, avukatın çaktırmadan birilerinin cebine üç-beş bin dolar koyduklarını duyarız. Yapımcı asistanları veya konuk koordinatörleri bu işi yönetir.

Fatura-fiş yoktur, TV kurumunun da haberi olmaz. Hatta program sonrası jenerikte bile bu iş vardır. Bazı uyanık kadın programcılarının işi budur. Ne yazık şimdilerde TRT'de aynı işi devam ettirenler var. Özetle bir adam ayçiçeği yağını küçük şişelere doldurup, "Bu gördüğünüz karınca yağını vücudunuza sürünce istenmeyen tüylerden kurtuluyorsunuz" diyor ve inanılmaz paralar kazanıyor. Deşifre programında izlediğimiz sözlerine göre de bunun için en güvenilir sanatçıların programına para vererek katılıyor. Şayet bu skandal haber değil ise nedir? RTÜK bırak dizilerde öpüşenleri de bunlarla uğraş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder